Vad kommer hända med Kissie?

Baksmällen efter botox

Tänkte att det kanske vore kul att veta, så att man tänker till innan man gör några operationer ;)

Det aktiva ämnet i botox heter botulinumtoxin, ett protein som blockerar musklernas nervimpulser.

Proteinet i botox är nedbrutet i kroppen efter 72 timmar, men effekten - att muskeln inte är aktiv - kan sitta upp till 6 månader beroende på ämnesomsättning. Inom estetisk kirurgi ges det för att blockera ansiktsmusklernas aktivitet.

I sin renaste form lär toxinet vara s
ex miljoner gånger giftigare än skallerormsgift.

Giftet verkar på slutförgreningarna av de nerver som ger signaler till muskelsammandragning. Frisättningen av signalsubstanser blockeras helt eller delvis.

Det misstänks flera gånger att botox har "vandrat" i kroppen, gått in i ryggmärgsvätskan och gett neurologiska biverkningar liknande MS och ALS, men också försämrat tal, sväljsvårigheter och förlamning.

Då började jag tänka på Kissie, vad kommer hända med henne om några år? Hon som gör så mycket med sin kropp just nu. Håller på med en hel del botox, det ska bli intressant och se vad som händer.

What if hon börjar tappa hår och inte kommer kunna prata? Hon kommer inte kunna videoblogga och ja, hon kommer ju inte se speciellt frisk ut ;)
Så alla ni som älskar Kissie och tycker hon är så sjuuukt snygg. Gör de nu, för man vet ju inte hur länge utseendet som hon har nu sitter kvar ;)

Tillägg:
Fick höra att Kissie tydligen inte alls använder botox. Hon anväder ett ämne som heter: Restylane som är kroppsidentiskt gel - hyaluronsyra - som sprutas in i huden för behandling av rynkor, ärr, ansiktskonturering och för läppförstoring. Men man kan ju alltid leka med tanken ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0